الشبكة التربوية

Generasi kita sedang berada pada tahap penting dan genting dari umur da'awah Islamiyyah setelah musuh-musuh Allah berkonspirasi menyerang Islam dan kaum muslimin serta menjatuhkan kerajaan dan khilafah mereka.  Ini berlaku lantaran umat Islam menjauhkan diri dari hakikat agama mereka serta sibuk dibuai keduniaan yang melemahkan kekuatan mereka sehingga musuh yang tamak terlalu berani mengganyang mereka....

                                                                                             - AlMarhum Ustaz Mustofa Masyhur

GEMA ALBANNA

"Kita mahu selepas ini untuk mengembalikan panji-panji Allah berkibar di pelusuk ini yang pernah mengecapi nikmat Islam suatu ketika dahulu di mana telah bergema suara muazzin dengan takbir dan tahlil; kemudian dikehendaki baginya kesusahan sehingga hilang darinya cahaya Islam lalu kembali kepada kekufuran selepas Islam. Andalus, Sicili, Balkan, Selatan Itali dan kepulauan-kepulauan di Laut Rom, semuanya adalah jajahan Islam yang mesti dikembalikan ke pangkuan Islam. Mesti dikembalikan Laut Putih dan Laut Merah, dua lautan Islam sebagaimana sebelumnya."

"Dan kita mahu selepas ini dan bersamanya mengisytiharkan da'awah kita kepada dunia serta menyampaikannya kepada seluruh manusia, dan kita meratakannya ke seluruh pelusuk bumi. Dan kita akan menundukkan bagi da'awah ini semua kekuatan sehingga tidak ada lagi fitnah dan adalah deen itu semuanya untuk Allah. Moga di hari itu orang-orang mukmin akan bergembira dengan pertolongan Allah dan Allah itu Maha Perkasa lagi Maha Mengasihani." 

      - Imam Hasan AlBanna
 Khas untuk:
 Ikhwah/Akhowat

   dari sahabatmu:
Akhukumfillah

IFTITAH 05

Assalamu 'alykum wr wb,

Alhamdulillah, segala puji-pujian kita persembahkan kepada Allah swt kerana atas limpahan kurnia dan rahmatNya kita dapat bersua lagi di laman yang ringkas ini guna saling berwasiat dalam urusan kebenaran dan kesabaran, saling peringat memperingati kerana peringatan itu memberi manfaat kepada orang-orang mukmin.

Bagi pihak Ketua Penyunting Laman Tarbawi, kami memohon maaf kepada semua pelawat segmen ARKIB IFTITAHIYAT kerana tidak dapat menyiarkan arkib Iftitah 05 disebabkan kesilapan teknik yang tidak disengajakan. 

MUHASABAH HARIAN | HUBUNGI KAMI | WEBMASTER | DISCLAIMER


ALQURAN

ALHADITH

WIRID & DO'A

WASIAT MUSTOFA

PUSTAKA DA'IY

KHIDMAT TARBAWI

EHWAL UMMAH SEMASA

FATWA

LAMAN ULAMA' MU'TABAR

NASYID ISLAM

ARKIB IFTITAHIYAT

ARTIKEL HALUAN

RISALAH FIKRAH I

RISALAH FIKRAH II

WAHAIDIRI

ALQAYYIM

LAMAN RESMI IKHWAN

ALIKHWAN ALMUSLIMUN

ALSHABAKAH ALIKHWANYYAH

JAMA'AT ISLAMY

IKHWAN MUSLIMUN

KATAIB ALQASSAM

ALBANNA NET

NAFIZAH MISRY

ALNOOR

ISLAM ONLINE

AL-ISLAM.COM

PARTAI KEADILAN INDONESIA

KEMBALI BERSAMA ISLAM

ZAADUL-'AAMILEEN

BOIKOT BARANGAN ZIONIS

HUBUNGI KAMI

Mendidik Anak 
Mendidik anak bermula sejak dalam kandungan ibu... begitulah penjelasan oleh sebuah artikel dari laman ummah.com.

GET ARABIC IE5