From email forwarding.....

"Nations are about to scheme against the Muslims in the same way as greedy eaters vie with one another on the dining-table"


From:  "pakhafiz" <pakhafizukm@y...>
Date:  Wed Apr 23, 2003  11:41 am
Subject:  Fwd: bahayanya


> Sent: Tuesday, April 22, 2003 3:30 PM
> Subject: Fwd: [exsas-net] Fwd: bahayanya
> > Assalamu'alaikum semua,
> > Saya forwardkan petua-petua yang saya dapat daripada seorang rakan
saya:-

 

1. Jika anda makan satay jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen!  Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah).  Timun pula adalah anti-karsinogen

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C !!  Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Cuba yang ni.....bagi penggemar makanan ni "Bah Kut Teh" (babi).   Banyak orang Cina suka makan yang ni, lihatlah sebelum terlambat.  Cuba tuangkan Coke ( minuman bersoda) atas kepingan daging babi tu dan tunggu sekejap, anda boleh tengok ulat berenyut-renyut keluar dari sana.Fakta diperolehi dari "Health Corporation of Singapore"

4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam shampoo. Balik rumah dan pergi periksa.  Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; Vo 5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi.


Balik pi lah belek sendiri kandungannya. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal.  Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, " Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak.  Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

5. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koay teow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya.  Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain pabila dimasak.

Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera.   Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan.

Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu.  Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai "makan untuk mendapat barah" Kalau istilah James Bond = Licence to kill!

6. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman.  Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.  


Sebarkanlah maklumat ini kepada orang-orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.

ULASAN BUKU

Untuk memahami dengan lebih dekat lagi sejarah jatuh bangun umat Islam pasca-Khulafa' ArRasyidin,  Dr. Muhammad Sayyid AlWakil telah menukilkan dari khazanah silam untuk tatapan dan renungan kita agar tercetus kesedaran baru umat ini untuk bangun mengulangi kemenangan masa lalu.

Buku Wajah Dunia Islam semestinya dibaca dan dijadikan rujukan utama jika kita berhajat untuk meneropong pahit-getir perjuangan umat terdahulu dari kacamata Islam.  Buku setebal 354 mukasurat ini memuatkan butir-butir sejarah kemenangan dan kekalahan umat Islam di tangan kaum Salib, Tartar dan imperialis moden.

Mungkin dengan membaca buku ini kita dapat menyelami apa sebenarnya muslihat Amerika menakluki Iraq buat kedua kalinya.

Penterjemah: Fadhli Bahri Penerbit: Pustaka Al-Kautsar

TAUTAN ALAMI 

  Haqaiq Misryyah
  AlShabakah 
  Jamaat Islami 
  AlQaradhawi
  Ikhwan
  AlBanna
  Kataib AlQassam
  Abu 'Ammar
  Nafizah Misry
  AlNoor
  Partai Keadilan I
  Bersama Islam
  Zad el-'aamileen

GET ARABIC IE5


BACK TO MAIN PAGE

Powered by Tripod Developed by Akhukumfillah