ANTARA WASIAT USTAZ MUSTOFA 
 ke arah menjana  matlamat ukhrawi


  KATA LAPAN   
  • Hendaklah setiap akh mengetahui dengan ilmu yang sebenar bahawa usahakerja untuk menegakkan daulah Islam adalah wajib ke atas setiap muslim dan muslimah, ia bukanlah perkara pilihan (yang boleh diambil atau ditinggalkan).  Sesungguhnya semua muslimin berdosa sekiranya mereka tidak ber'amal untuk mendirikan daulah Islam.

  • Hendaklah  juga ia mengetahui bahawa kewajipan mendirikan daulah Islamiyah tidak mungkin dicapai secara perseorangan (berusaha secara bersendirian), akan tetapi mestilah dengan ‘amal jama’ie yang sistematik, yang menyatukan  semua kesungguhan untuk membangunkan binaan yang besar ini.

  • Pendokong da'wah mestilah memegang kaedah yang telah   diketahui bahawa 'ما لا يتم الواجب إلا به فهو واجب' , “Apa yang yang memyebabkan sesuatu kewajipan  tidak dapat disempurnakan melainkan dengannya maka perkara/urusan itu menjadi wajib. " Ini bermakna bahawa ‘amal jama'ie untuk mencapai cita-cita menegakkan daulah Islam adalah wajib, bukan sebagaimana yang disangka oleh kebanyakan bahawa ianya memadai dengan usaha perseorangan tanpa jama'ah.

  KATA TUJUH                                                                                      LAMAN UTAMA